Οδηγός Marketing για ξενοδοχεία

Οι σημερινοί ταξιδιώτες δεν αναζητούν απλώς τη χαμηλότερη τιμή όταν επιλέγουν ένα μέρος για να μείνουν. Ερευνούν διεξοδικά τα ξενοδοχεία τους και αναζητούν την καλύτερη συνολική αξία και εμπειρία. Λαμβάνουν υπόψη όχι μόνο το κόστος του δωματίου τους, αλλά και άλλους παράγοντες όπως φωτογραφίες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κριτικές και άλλα. Πριν πάρουν την απόφασή τους, πραγματοποιούν ακόμη και έρευνα αγοράς εξετάζοντας άλλα κόστη που σχετίζονται με τη διαμονή τους, όπως αμοιβές υπηρεσιών.

Πρέπει να λάβετε υπόψη την πιο σημαντική πτυχή που εμπλέκεται σε οποιαδήποτε σύγκριση προτού καν σκεφτείτε να προσελκύσετε έναν επισκέπτη στον ιστότοπό σας.

Πώς εκτελεί μια επιχείρηση όλες αυτές τις ενέργειες;
Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές για να βελτιώσετε την πελατεία του ξενοδοχείου σας και να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας.

1. Branding για Ξενοδοχεία

Το branding το 2023, γνωστό και ως εταιρική ταυτότητα, έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον απλό σχεδιασμό λογότυπου. Στο branding, συμπεριλάβετε όλα τα στοιχεία που δημιουργούν την εικόνα/αίσθηση της ταξιδιωτικής σας επιχείρησης: από λογότυπα, γραμματοσειρές και χρώματα έως επαγγελματικές κάρτες, πετσέτες και διακοσμητικά.

Αυτή είναι μια διαδικασία που πρέπει να ξεκινήσει κάθε επαγγελματίας ξενοδόχος, καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον τρόπο που η εικόνα ενός ξενοδοχείου αντικατοπτρίζεται στο κοινό. Ανάλογα με τον τύπο ταξιδιώτη που στοχεύετε, θα πρέπει να έχετε ή να δημιουργήσετε τη σωστή επωνυμία για να καλύψετε τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του ιδανικού πελάτη σας.

Ως εκ τούτου, για να κάνουμε μια σύντομη περίληψη, μια επωνυμία που εκπληρώνει το σκοπό της στην ξενοδοχειακή επιχείρηση είναι, όταν την προσεγγίζουν οι πελάτες, να κατανοούν εάν το ξενοδοχείο είναι πολυτελές ή πιο οικονομικό, αν έχει εγκαταστάσεις για χαλάρωση ή αν πρόκειται για ένα συνεδριακό ξενοδοχείο.

2. Κατασκευή Ιστοσελίδας Ξενοδοχείου

Η δημιουργία ενός ιστότοπου WordPress για ένα ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα είναι η σύστασή μας. Αυτό γιατί το πρώτο σημείο επαφής ενός επισκέπτη με την επιχείρησή σας είναι μέσω του ιστότοπού σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να προβάλλετε αποτελεσματικά τις πληροφορίες, τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες σας στον ιστότοπό σας. Το δημοφιλές και γνωστό CMS συνδυάζει πολλά πλεονεκτήματα για τη χρήση του ως τουριστική ιστοσελίδα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι είναι εύκολο στη χρήση, λόγω της εύκολης προσβασιμότητας για τη διαχείριση των κειμένων και των εικόνων που εμφανίζονται στον ιστότοπο. Το WordPress είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ιστότοπου. Αυτό σημαίνει ότι είναι εύκολο να βρείτε πρότυπα, τεχνογνωσία του κλάδου και άλλα πλεονεκτήματα. Είναι επίσης πολύ φθηνότερο από τη δημιουργία ενός προσαρμοσμένου ιστότοπου ή τη χρήση άλλης πλατφόρμας.

3. Φωτογραφία ξενοδοχείου

Είναι σημαντικό να προβάλλετε σωστά την ταξιδιωτική σας προσφορά μέσω μιας επαγγελματικής φωτογράφησης που προβάλλει τα δωμάτια, τους χώρους, τις ανέσεις και τις «εμπειρίες» που προσφέρετε.

4. Δημιουργήστε λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στην εποχή μας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το πρώτο διαδικτυακό μέσο που χρησιμοποιούν οι πελάτες σας όταν θέλουν να έρθουν σε επαφή μαζί σας.

Για το λόγο αυτό, η ψηφιακή σας παρουσία και παρουσία στο Διαδίκτυο παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των πιθανών πελατών σας. Με άλλα λόγια, η σωστή διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα βοηθήσει τη μονάδα φιλοξενίας σας να έχει μια σύγχρονη και άψογη εικόνα στα μέσα που αναζητούν οι πελάτες σας. Παρουσιάστε τις υπηρεσίες σας με ελκυστικό τρόπο, αλλά και παρουσιάστε τη γενική ιδέα της επιχείρησης, με στόχο την προσέλκυση νέων πελατών μέσα από κάθε κανάλι προώθησης.

Οι επαγγελματίες του ταξιδιού συχνά δεν φωτογραφίζουν σωστά τα «προϊόντα» τους. Αυτό θα επηρέαζε άδικα τις υπηρεσίες τους και θα αμαύρωνε την εικόνα τους. Στον κόσμο του διαδικτύου, ειδικά όταν πρόκειται για υπηρεσίες και όχι για προϊόντα, η σωστή φωτογραφία που αναδεικνύει την υπηρεσία είναι εκεί που αρχίζει και τελειώνει η επιτυχία.

Οι περισσότεροι καταναλωτές δίνουν μεγάλη έμφαση στην «εμπειρία» και την αίσθηση που τους υπόσχεται το ξενοδοχείο. Η φωτογραφία φιλοξενίας που θα σας βάλει ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό θα περιλαμβάνει φωτογραφίες εμπειρίας.

5. Σύστημα κρατήσεων

Ένα σύστημα κρατήσεων ξενοδοχείων είναι το πιο σημαντικό βήμα για την επιχείρησή σας μετά την κατασκευή μιας ιστοσελίδας. Το σύστημα κρατήσεων θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα τις κρατήσεις σας, να εξοικονομήσετε πολύτιμους πόρους -οικονομικούς και μη- και το πιο σημαντικό: να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη σας.

Με την εγκατάσταση ενός συστήματος κρατήσεων online, οι πιθανοί πελάτες σας θα μπορούν να κάνουν κράτηση διαμονής γρήγορα και εύκολα. Ωστόσο, το πιο σημαντικό όφελος είναι ότι δεν χρειάζεται να βασίζεστε σε μια πλατφόρμα που θα σας χρεώνει υψηλό ποσοστό κρατήσεων. Με άλλα λόγια, μπορείτε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας και να γίνετε αυτάρκεις, αυξάνοντας την κερδοφορία σας.

6. Πλατφόρμα κρατήσεων, Airbnb,Booking

Εάν εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε να γίνετε συνεργάτης της booking.com ή έχετε κάποιο είδος καταλύματος κατάλληλο για airbnb, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενημερωθείτε σωστά πριν από αυτή τη μεταβίβαση της επιχείρησης. Ουσιαστικά, με την εγγραφή σας σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα, έχετε τον πλήρη έλεγχο των τιμών και της διαθεσιμότητάς σας και μπορείτε να δώσετε στους επισκέπτες σας περισσότερη διαφάνεια στους κανόνες διαμονής, τις πολιτικές και τη συνολική εξυπηρέτηση που προσφέρετε. Οι επισκέπτες σας πληρώνουν την τιμή της κράτησης πριν ή μετά τη διαμονή τους και είστε υπεύθυνοι για την καταβολή προκαθορισμένου ποσοστού προμήθειας για όλες τις επιβεβαιωμένες κρατήσεις, τις κρατήσεις με μη επιστρέψιμη τιμή και τις κρατήσεις με μερική επιστροφή χρημάτων που πραγματοποιούνται μέσω των προαναφερόμενων πλατφορμών ξενοδοχείων.

Εάν έχετε οποιονδήποτε τύπο καταλύματος κατάλληλο για airbnb, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
  • Ξεκαθαρίστε ότι παρέχετε ένα ιδιωτικό δωμάτιο
  • Δηλώστε ξεκάθαρα ποιοι θα μείνουν στο κατάλυμα
  • Χαιρετίστε τους καλεσμένους σας ευγενικά
  • Δημιουργήστε σαφείς και συγκεκριμένους κανόνες σπιτιού και διαβίωσης
  • Δημιουργήστε μια αξέχαστη διαμονή στους καλεσμένους σας
  • Ζητήστε εντυπώσεις ως ανατροφοδότηση για αυτοβελτίωση

Περίληψη

Επεκτείνετε το ξενοδοχείο σας ολοκληρώνοντας εργασίες που αυξάνουν τον συνολικό αριθμό επισκεπτών και τις κρατήσεις.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας για να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας ή επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις προοπτικές ανάπτυξης της τουριστικής σας επιχείρησης!

Κατηγορίες Κατασκευής Ιστοσελίδων

Περιοχές Εξυπηρέτησης Κατασκευής Ιστοσελίδων

Tags :

Αφήστε ένα σχόλιο

Σχετικά με το Blog

Ακολουθήστε τις σκέψεις μας γύρω από τον κόσμο του Internet

Αναζήτηση

Τελευταίες αναρτήσεις

Υπηρεσίες κατασκευής ιστοσελίδων και eshop που ξεχωρίζουν !

Copyright © 2021- , All rights reserved