Edit Template

Γιατί να Επιλέξω WordPress και Elementor

Το WordPress και Elementor είναι η κατάλληλη επιλογή για τη δημιουργία μιας Ιστοσελίδας ή Eshop για κάθε επιχειρηματία ή ιδιώτη.

Είναι τα δυο πιο δημοφιλή εργαλεία της αγοράς στην κατασκευή ιστοσελίδας για αυτό και θα αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο γιατί να επιλέξετε WordPress και Elementor για τη δημιουργία της δικιάς σου ιστοσελίδας. 

Συμβουλές Κλειδιά

 • Templates του Elementor: Εκμεταλλεύσου τα έτοιμα πρότυπα που προσφέρει για να σχεδιάσεις γρήγορα και επαγγελματικά την ιστοσελίδα σου.
 • Δημιούργησε Responsive Σελίδες: Χρησιμοποίησε τον Elementor για να κάνεις τις σελίδες σου να έχουν ευανάγνωστο και προσαρμόσιμο περιεχόμενο. 
 • Άρθρα στο WordPress: Δημιούργησε και διαχειρίσου εύκολα τα άρθρα σου μέσα από το Admin Panel του WordPress.
 • Custom widgets του Elementor: Φτιάξε εύκολα μοναδικές λειτουργίες και χαρακτηριστικά για την ιστοσελίδα σου χωρίς την χρήση κώδικα.

Πίνακας Περιεχομένων

Μπορείς να μεταβείς στην ενότητα που σε ενδιαφέρει κάνοντας Κλικ στον αντίστοιχο τίτλο

Τι είναι το WordPress;

Το WordPress είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS), με το οποίο θα έχεις την δυνατότητα να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς σελίδες χωρίς να ξέρεις απαραίτητα προγραμματισμό.

Εκατομμύρια χρήστες εμπιστεύονται το WordPress για την δημιουργία της ιστοσελίδας τους και για την ακρίβεια το 43.3% όλων των ιστοσελίδων του κόσμου είναι φτιαγμένο πάνω σε WordPress.  

Οπότε γιατί να μην το επιλέξεις και εσύ;

Τι είναι το Elementor;

Και γιατί θα το αγαπήσεις

Να πούμε ότι το Elementor είναι ένα πρόσθετο ( plugin ) για το WordPress που σαν Page Builder σε βοηθάει στην δημιουργία εντυπωσιακών ιστοσελίδων. 

Παρέχετε σε δυο εκδόσεις την Δωρεάν και την Pro που προσφέρει περισσότερη ευελιξία και δυνατότητες για την κατασκευή μιας δυναμικής ιστοσελίδας. 

Επίσης, λόγο της drag-and-drop λειτουργίας του μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από αρχάριους χωρίς να χρειαστεί να γράψουν καμία γραμμή κώδικα αλλά τόσο και από επαγγελματίες developers για την δημιουργία απαιτητικών ιστοσελίδων ή eshop.

Γιατί να Επιλέξω WordPress;

1. Ευκολία Χρήσης

Το WordPress έγινε γνωστό για την ευκολία που έχει στην χρήση του. Το διαχειριστικό του πάνελ είναι ιδιαίτερα φιλικό ακόμη και για αρχάριους βοηθώντας τους να διαχειριστούν την ιστοσελίδα τους χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Δηλαδή, μπορείς να δημιουργήσεις κατηγορίες και ετικέτες για τα άρθρα σου κυριολεκτικά μέσα σε μερικά λεπτά εξοικονομώντας σου χρόνο για να εστιάσεις στην συγγραφή των άρθρων. 

2. Μεγάλη Ποικιλία Θεμάτων και Plugins

Ακόμα, παρέχονται χιλιάδες δωρεάν αλλά και επί πληρωμή πρόσθετα και θέματα, με τα οποία μπορείς να βελτιώσεις τόσο την λειτουργεία αλλά και την εμφάνιση της ιστοσελίδας σου σύμφωνα με τις ανάγκες που έχεις.

Μερικά από αυτά είναι:

και πάρα πολλά ακόμη.

Προσοχή όμως μην βάλεις πάρα πολλά γιατί θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνουν την ιστοσελίδα σου.

3. Υποστήριξη και Κοινότητα

Επίσης, το WordPress έχει μια πολύ μεγάλη κοινότητα μέσα από την οποία μπορείς να βρεις βοήθεια ή υποστήριξη για ένα πρόβλημα που έχεις μιας και σίγουρα θα το έχει αντιμετωπίσει και κάποιος άλλος πριν από εσένα!

Ειδικότερα, μέσα από τα φόρουμ και τις ομάδες που υπάρχουν μπορείς να βρεις οδηγίες με βήματα για διάφορες λύσεις ή λειτουργικότητες που θες να προσθέσεις στην ιστοσελίδα σου.

4. Φιλικό με το SEO

Επιπλέον, με τον τρόπο που είναι φτιαγμένο το WordPress το καθιστά ιδιαίτερα φιλικό προς την μηχανή αναζήτησης της Google. Οπότε με τις κατάλληλες παραμετροποιήσεις και χρήση σωστών πρακτικών On Page μπορείς και εσύ να βελτιώσεις την κατάταξη της ιστοσελίδας σου για της λέξεις κλειδιά που σε ενδιαφέρουν.

Γιατί να Επιλέξω Elementor;

1. Σχεδιασμός Drag-and-Drop

Αρχικά, να πούμε ότι ο Elementor παρέχει μια απλή λειτουργία σχεδίασης την drag-and-drop. Δηλαδή, τραβάω και αφήνω Widgets ( Δομικά Στοιχεία ) με τα οποία μπορείς να φτιάξεις μια ιστοσελίδα.

Πιο συγκεκριμένα, έχει την δυνατότητα να βλέπεις σε πραγματικό χρόνο τις αλλαγές σου, βοηθώντας την διαδικασία σχεδιασμού και γλυτώνοντας σου πολύτιμο χρόνο. 

2. Έτοιμα Templates

Επίσης, στον Elementor θα βρεις μια μεγάλη γκάμα από έτοιμα πρότυπα σελίδων που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και να τα προσαρμόσεις σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης σου.

Έτσι, σε βοηθάει με ακόμα έναν τρόπο να φτιάξεις γρήγορα και όμορφα την ιστοσελίδα σου, ή να την εμπλουτίσεις με τα επαγγελματικά μπλοκ που προσφέρει για διάφορα σημεία μιας ιστοσελίδας.

3. Επεκτασιμότητα και Ευελιξία

Ακόμα, μπορείς να αυξήσεις τις λειτουργίες της ιστοσελίδας σου με την Pro έκδοση όπου παρέχει περισσότερα widgets και δυνατότητες για να την κάνεις πιο δυναμική και ακόμη περισσότερα ελκυστική στους επισκέπτες σου. 

Μιας και όσο περισσότερο βελτιώνεις είτε σε θέμα λειτουργιών, είτε σε UX/UI την ιστοσελίδα σου, τόσες παραπάνω πιθανότητες έχεις ο χρήστης να αλληλοεπιδράσει με αυτήν και έχεις μια τηλεφωνική κλίση ή ένα καινούργιο email από αυτόν.

4. Υποστήριξη και Εκπαίδευση

Όπως, στο WordPress έτσι και στο Elementor υπάρχει μια εξίσου μεγάλη κοινότητα από ανθρώπους που καθημερινά λύνουν προβλήματα και δίνουν λύση σε θέματα που αντιμετωπίζουν χρήστες άλλα και επαγγελματίες developers.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν αναλυτικοί οδηγοί με βίντεο και άρθρα όπου εξηγούν βήμα βήμα πως να σχεδιάσεις από το μηδέν μια σωστά δομημένη ιστοσελίδα ώστε να έχεις και καλά σκορ στο Page Speed της Google.

WordPress και Elementor

1. Εύκολη Ενσωμάτωση

Αρχικά, έχουμε τον Elementor ο οποίος είναι σχεδιασμένος ώστε να λειτουργεί άψογα με το WordPress. Μπορείς να τον εγκαταστήσεις μέσα από Admin Panel με 3 απλά βήματα εύκολα και γρήγορα.

Αυτό σημαίνει ότι, μετά από την εγκατάσταση μπορείς να ξεκινήσεις αμέσως με την σχεδίαση της ιστοσελίδας σου και να δώσεις χρώμα στην διαδικτυακή παρουσία της επιχείρησης σου.

2. Βελτιστοποίηση Ταχύτητας

Η ταχύτητα σε συνδυασμό με το WordPress και Elementor, είναι κάτι που θα μπορούσαμε να το αναλύσουμε σε ένα άρθρο ξεχωριστά μόνο του.

Να τονίζουμε ότι, το WordPress από μόνο του είναι πολύ γρήγορο. Όταν προσθέσουμε σε αυτό το Elementor θα πρέπει να προσέξουμε με ποια πρακτική θα σχεδιάσουμε τις σελίδες μας ώστε να μην τις επιβαρύνουμε.

Ακόμα, ο Elementor παρέχει εργαλεία που βοηθάνε στην βελτιστοποίηση της ταχύτητας φόρτωσης αλλά μόνο αν έχουμε σχεδιάσει σωστά την ιστοσελίδα μας. 

3. Προσαρμογή Χωρίς Περιορισμούς

Συνοψίζοντας, λέμε ότι ο συνδυασμός WordPress και Elementor προσφέρει την δυνατότητα να ελέγχεις κάθε σημείο της ιστοσελίδας σου. Δηλαδή:

 • την εμφάνιση
 • το SEO
 • την διάταξη
 • την λειτουργικότητα

εν ολίγοις μπορείς να ελέγξεις τα πάντα μέσα στην ιστοσελίδα σου, κάτι που δεν το βρίσκεις σε όλα τα CMS ή τα Bage Builders.  

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, το να επιλέξεις WordPress και Elementor για να δημιουργήσεις την ιστοσελίδα σου είναι η σωστή κίνηση. Κερδίζεις ευκολία χρήσης, δυνατότητες προσαρμογής και επαγγελματική σχεδίαση που θα ανεβάσει την εμπιστοσύνη της επιχείρησης σου στην αγορά.  

Αν θέλεις να κατασκευάσουμε εμείς την Ιστοσελίδα ή το Eshop της επιχείρησης σου, επικοινώνησε μαζί μας για να συζητήσουμε τις ανάγκες που έχεις.

Διαβάστε Ακόμα

 • All Posts
 • Elementor
 • Marketing
 • Ασφάλεια Ιστοσελίδων
 • Ηλεκτρονικό Κατάστημα
 • Κατασκευή Eshop
 • Κατασκευή Site
 • Κατασκευή Ιστοσελίδας Τιμές
 • Κατασκευή Ιστοσελίδων
 • Ταχύτητα Ιστοσελίδας

Σου άρεσε το άρθρο;

Κάνε εγγραφή με το email σου για να διαβάσεις και άλλα σαν και αυτό!
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Ops! Κάτι δεν πήγε καλά. Παρακαλώ ξαναπροσπαθήστε.

Θα ενημερώνεσαι δωρεάν για προσφορές και νέα της scprojects.gr. Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου

BlogPost

Στυλιανός Χατζής

Μέσω των άρθρων μου, αναλύω πρακτικές λύσεις για ζητήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε με την ιστοσελίδα ή το ηλεκτρονικό κατάστημά σας.

Τελευταίες αναρτήσεις

  n.jpg? nc cat=&ccb= & nc sid=de& nc ohc=lSefDWZNAskQkNvgF qPH& nc ht=scontent lhr .cdninstagram
20/07/2024
  n.jpg? nc cat=&ccb= & nc sid=de& nc ohc=C QfovtIAMQkNvgEPcGci& nc ht=scontent lhr .cdninstagram
17/07/2024

Κατηγορίες

Διάφορα άρθρα μας

 • All Posts
 • Elementor
 • Marketing
 • Ασφάλεια Ιστοσελίδων
 • Ηλεκτρονικό Κατάστημα
 • Κατασκευή Eshop
 • Κατασκευή Site
 • Κατασκευή Ιστοσελίδας Τιμές
 • Κατασκευή Ιστοσελίδων
 • Ταχύτητα Ιστοσελίδας