Συντήρηση Ιστοσελίδας

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ;

Επαγγελματική τεχνική υποστήριξη:

Η τεχνική υποστήριξη πρέπει να είναι έγκαιρη και διαθέσιμη. Αν κάτι πάει στραβά, είναι σημαντικό να αντιδράσετε άμεσα για να αποφύγετε λάθη. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η «περαιτέρω καταστροφή», το πρόβλημα μετριάζεται άμεσα και ο ιστότοπος αποκαθίσταται σε λειτουργική κατάσταση.

1.Τεχνογνωσία και άμεση επίλυση:

 Εάν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί άμεσα ή σωστά, έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει ολοκληρωτική καταστροφή και πρέπει να επιλυθεί αμέσως. Ένα πολύ συνηθισμένο «πρόβλημα» που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι ιστότοποι είναι ότι «κολλάνε», δηλαδή δεν εμφανίζονται καθόλου ή εμφανίζονται λανθασμένα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κάποια λάθη των ανθρώπων που διαχειρίζονται τον ιστότοπο στους χάκερ που θέλουν να διαταράξουν τη λειτουργία του. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί εάν έχετε έναν επαγγελματία με τη σωστή τεχνογνωσία τεχνικής υποστήριξης ιστότοπου και άμεση ανταπόκριση. Προκειμένου να διατηρήσετε το ενδιαφέρον των επισκεπτών του ιστότοπού σας, είναι απαραίτητο να επενδύσετε στην απόκτηση τεχνικής τεχνογνωσίας και προγραμματισμού του ιστότοπού σας ή να συνεργαστείτε με μια εταιρεία που μπορεί να διατηρήσει το ενδιαφέρον των «ενεργών» επισκεπτών των χρηστών στον ιστότοπό σας , φροντίζοντας παράλληλα για την τεχνική υποστήριξη του ιστότοπού σας.

2.Ασφάλεια:

 Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η ασφάλεια είναι ένα από τα πιο βασικά σημεία που πρέπει να δοθεί προσοχή στην τεχνική υποστήριξη ιστοτόπων. Μπορεί να νομίζετε (και συχνά συμβαίνει) ότι ο ιστότοπός σας δεν φοβάται ότι θα δεχθεί «επίθεση» από χάκερ. Δυστυχώς, το hacking ιστοσελίδων με «τρύπες» ασφαλείας είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο και οι επιθέσεις είναι συχνά τυχαίες. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φροντίσετε να ενημερώσετε σωστά όλες τις εφαρμογές και τις προσθήκες που υπάρχουν στον ιστότοπό σας, αλλά ταυτόχρονα να λάβετε επαγγελματική βοήθεια για να αποτρέψετε πιο «δύσκολες» παραβιάσεις ασφαλείας.

3.Φιλοξενία και ταχύτητα:

 Κάθε ιστότοπος ή ηλεκτρονικό κατάστημα «φιλοξενείται» σε έναν διακομιστή του οποίου η ποιότητα και οι δυνατότητες που προσφέρονται μπορούν να επηρεάσουν την ταχύτητα και την ασφάλεια του ιστότοπού σας. Εάν ο ιστότοπός σας αποτελεί συνέχεια μιας μεγάλης επωνυμίας που εκπροσωπείτε, σίγουρα φιλοξενείται στον ίδιο διακομιστή με πολλούς άλλους ιστότοπους, καθώς μοιράζεται πόρους με άλλους ιστότοπους, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο επίθεσης. Η συνεργασία με μια εταιρεία που παρέχει την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη για τον ιστότοπό σας διασφαλίζει ότι επιλέγετε τον διακομιστή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του ιστότοπού σας.

Ταχύτητα.

Ταυτόχρονα, η λανθασμένη επιλογή διακομιστή μπορεί να προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα στον ιστότοπό σας, όπως πιο αργούς χρόνους φόρτωσης και ταυτόχρονα «αναγκάζει» τη μηχανή αναζήτησης Google να «υποβαθμίσει» τον ιστότοπό σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

4.Εμπειρία χρήστη:

Οι περισσότερες πλατφόρμες διαχείρισης περιεχομένου βλέπουν ότι το WordPress προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες προσαρμογής και σχεδίασης μιας ιστοσελίδας όπως επιθυμείτε. Ωστόσο, το μειονέκτημα είναι ότι δεν επιτρέπει απλές αλλαγές σχεδιασμού για να διατηρείται η εμφάνιση του ιστότοπου ενημερωμένη και «φρέσκια». Προκειμένου να διατηρήσετε το ενδιαφέρον των επισκεπτών του ιστότοπού σας, είναι απαραίτητο να επενδύσετε στην απόκτηση τεχνικής τεχνογνωσίας και προγραμματισμού του ιστότοπού σας ή να συνεργαστείτε με μια εταιρεία που μπορεί να διατηρήσει το ενδιαφέρον των «ενεργών» επισκεπτών των χρηστών στον ιστότοπό σας , φροντίζοντας παράλληλα για την τεχνική υποστήριξη του ιστότοπού σας. Δημιουργήσατε τον ιστότοπό σας ακριβώς όπως τον φανταζόσασταν και τώρα ήρθε η ώρα, γιατί κάνατε μια ενημέρωση μετά από 6 μήνες λειτουργίας, πολλά μέρη του ιστότοπου αρχίζουν να φαίνονται λάθος ή οι αλλαγές “εξατομίκευσης” που δημιουργήσατε “χάνονται”. Πώς το αποτρέπετε αυτό; Μια αφοσιωμένη ομάδα θα διασφαλίσει ότι τυχόν προβλήματα που προκύπτουν θα διορθωθούν αμέσως και θα αποκατασταθεί σε λειτουργία.  Ταυτόχρονα, φροντίζει να δημιουργεί συχνά αντίγραφα ασφαλείας της ιστοσελίδας ώστε να μπορεί πάντα να τα επαναφέρει άμεσα. Ένας σημαντικός παράγοντας για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι η αφαίρεση/διαχείριση αχρησιμοποίητων προσθηκών. Η προστασία από κακόβουλο λογισμικό και χάκερ είναι μέρος της σωστής διαχείρισης.

5.SEO ΚΑΙ SEM:

Τι είναι το SEO (Search Engine Optimization) για το οποίο μιλάνε όλοι; Ουσιαστικά πρόκειται για τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας μας ώστε να «διαβάζεται» από την Google πιο εύκολα και γρήγορα και η ιστοσελίδα μας να εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα της μηχανής αναζήτησης της Google. Μεγάλο μέρος αυτού είναι η χρήση λέξεων-κλειδιών με βάση την προσφερόμενη υπηρεσία, την τοποθεσία ή την αγορά-στόχο.

SEM:

Το SEM (Search Engine Marketing) είναι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε όλα αυτά για να προωθήσετε και να διαφημίσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που πουλάτε μέσω του ιστότοπού σας. Οι σωστά εφαρμοσμένες στρατηγικές SEO και SEM μπορούν να φέρουν τους επισκέπτες σε έναν ιστότοπο. Ωστόσο, για να λειτουργήσει σωστά, ένας ιστότοπος πρέπει να είναι γρήγορος, αξιόπιστος και να έχει την καλύτερη εμπειρία χρήστη, επειδή οι αλγόριθμοι της Google «διαβάζουν» όλες αυτές τις λειτουργίες για να βελτιώσουν την κατάταξη ενός ιστότοπου.

6.Εξοικονόμηση χρημάτων:

 Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα ακολουθώντας τον δικό σας τρόπο για να παρέχετε τεχνική υποστήριξη για τον ιστότοπο, όπως υποστηρίζεται. Ένα παράδειγμα που χρησιμοποιούμε συχνά για να δείξουμε τη σημασία της επαγγελματικής τεχνικής υποστήριξης είναι τα αυτοκίνητα. Εάν το αυτοκίνητό σας χαλάσει, θα κοστίσει περισσότερο η επισκευή του εάν γίνει από σας ή θα χρειαστείτε επαγγελματική βοήθεια;

Μακροπρόθεσμα οφέλη:

Προφανώς, ένα απλό πράγμα μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε με λίγες μηχανικές και ηλεκτρολογικές γνώσεις, αλλά μακροπρόθεσμα ένας επαγγελματίας συντηρητής μπορεί να προβλέψει τα προβλήματα που θα προκύψουν γι’ αυτό και συνήθως επενδύει κάποια χρήματα σε ετήσια συντήρηση, ώστε να λειτουργήσει κανονικά. Το ίδιο ισχύει και για την ιστοσελίδα μας. Οποιοδήποτε σημαντικό ζήτημα που δεν αντιμετωπίζεται σωστά θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα και υψηλότερο κόστος μακροπρόθεσμα γιατί εάν δεν περιλαμβάνεται στο ετήσιο κόστος συντήρησης θα πληρώνεται ανά ώρα με υψηλότερο επιτόκιο.

7.Επένδυση χρόνου:

Ως ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, αφιερώνετε πολύ χρόνο σε καθημερινή βάση ολοκληρώνοντας πολλές διαφορετικές εργασίες για αυτήν και είναι λογικό να εμπιστεύεστε έναν διαφορετικό συνεργάτη για κάθε διαφορετική εξειδικευμένη εργασία. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία που κατασκεύασε τον ιστότοπό σας ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα κατανοεί καλύτερα πώς να σας υποστηρίξει τεχνικά και τι απαιτεί η ιστοσελίδα σας.

Αμοιβή τεχνικής υποστήριξης:

Το κόστος μπορεί να είναι χαμηλό στην αρχή, και μακροπρόθεσμα, μπορείτε να αποφύγετε τη σπατάλη χρόνου σε λάθος χειρισμό. Μην αφήσετε την επένδυση στον ιστότοπο ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα να πάει χαμένη! Δεν είναι πάντα καλή ιδέα να βασίζεστε σε έναν γνωστό/φίλο με γνώσεις τεχνολογίας για την παροχή τεχνικής υποστήριξης για τον ιστότοπό σας.

Κατηγορίες Κατασκευής Ιστοσελίδων

Περιοχές Εξυπηρέτησης Κατασκευής Ιστοσελίδων

Tags :

Αφήστε ένα σχόλιο

Σχετικά με το Blog

Ακολουθήστε τις σκέψεις μας γύρω από τον κόσμο του Internet

Αναζήτηση

Τελευταίες αναρτήσεις

Υπηρεσίες κατασκευής ιστοσελίδων και eshop που ξεχωρίζουν !

Copyright © 2021- , All rights reserved